Как се сушат водораслите АФА на АкваСорс?

Синьо-зелените Водорасли АФА растат в кристално чистото езеро Горен Кламат (щата Орегон, САЩ). Оттам те се събират внимателно и се изпращат в американската компания LiquaDry за сушене живи и пресни (без да се замразяват).

LiquaDry е компания, която суши биопродукти при ниска температура чрез разпрашаване. Освен водорасли, тя произвежда и други прахообразни храни и натурални сокове на прах, които позволяват ползването на пресни растителни субстанции в по-удобна форма - на капсули, таблети, шейкове, блокчета и т.н.

Компанията LiquaDry е разработила специалната патентована деликатна технология БиоАктивна Дехидратация (BioActive Dehydration), чрез която суши до прах почти всяка биомаса практически без нарушаване на цвета, вкуса, аромата, ензимите и пр., като така се съхраняват всички ценни качества. на продуктите Патентованата система Oxy-Guard предотвратява окислението по време на деликатните етапи на сушенето с помощта на инертен газ. В резултат на тази внимателна обработка се получават продукти, които по полза нямат равни на себе си.

При обикновените техники на сушене основните причини за разрушаване на естествените съставки са високите температури, времетраенето на нагряването, дълбокият вакуум и контактът с кислород (процесът на окисление). BioActive Dehydration решава всички тези проблеми, като при тази технология температурата на сушене никога не надвишава 40.5°С, а нормалната човешка телесна температура (36.6°С) се надвишава за по-малко от 2 минути. Цялото сушене протича при налягане, близко до или идентично на атмосферното.

Прочетете повече за метода на сушене на водораслите АФА на АкваСорс »

Ако желаете да научите повече - запишете се за бюлетина на Estestveni.com!


Всички често задавани въпроси