Колики при бебета, хранени с кърма или адаптирано мляко

Колики при бебета, хранени с кърма или адаптирано мляко

Подходящи продукти на АкваСорс (AquaSource)

Защо бебетата имат колики?

Бебешките колики са състояние на постоянен плач при иначе здравото бебе. Това състояние обикновено започва след втората седмица от раждането и продължава докъм третия – четвъртия месец. Това е състояние, което се наблюдава при почти всички бебета, в по-лека или по-силна форма, без значение по какъв начин се хранят - с адаптирано мляко, смесено или пък са само на кърма.

Има различни схващания за причините за колики при бебетата. Най–разпространената теория за коликите е, че те са резултат от отделяните от храносмилателната система газове, които от своя страна водят до спазматична болка. Когато мехурчетата с газове са много на брой, се образува пяна, която “засяда” в червата и не може нито да се изходи, нито газът в нея да се отдели или абсорбира. В резултат на това чревната стена се раздува, което причинява болка.

Как можем да помогнем на бебето при колики?

Все повече лекари и родители препоръчват при бебешки колики пробиотикът Бифидус Комплекс на АкваСорс.

Пробиотиците са особено важни през първите две-три години от живота на човека. Обикновено бебетата на естествено хранене страдат по-малко от колики и други храносмилателни смущения. Това се дължи на стимулиращия ефект, който майчината кърма оказва върху бифидобактериите.

Бифидобактериите трябва да съставляват 99% от чревната флора на здравите кърмачета и са много полезни за здравето на детето, защото:

  • Водят до по-голямо наддаване на бебетата поради по-доброто усвояване на белтъците;
  • Подпомагат усвояването на калция и други минерали и витамини;
  • С тяхна помощ се произвежда лактаза - ензимът, който е необходим за усвояване на млякото;
  • Осигуряват защита срещу чревни инфекции, причинявани от Salmonella (хранително отравяне), Shigella (дизентерия) и ентеропатогенни Escherichia coli (колиентерит);
  • Произвеждат млечна и оцетна киселина, които пречат на ферментацията и развитието на нежелани бактерии в червата, тъй като по-киселата среда в червата индиректно предотвратява развитието на гнилостни бактерии, които образуват токсични амини от аминокиселините.

Много важно за възстановяване на нормалната чревна флора е осигуряването на големи количества Bifidobacteria, особено след лечение с антибиотици.

Как бебетата получават бифидобактерии?

Бебетата получават Bifidobacterium infantis и други полезни микроорганизми при преминаване през родовия канал по време на естествено раждане. Тези бактерии навлизат през устата на бебето в червата и се прикрепват към стените им преди други неприятелски микроорганизми от външния свят да направят същото. Кърменето също помага за развитието на бифидобактериите, особено на Bifidobacterium infantis.

Родените чрез цезарово сечение (секцио) бебета нямат възможност за такъв мощен старт с приеманите по време на естествено раждане полезни микроорганизми. Ако те са и на изкуствено хранене, чревната им микрофлора е като на възрастни, което не е добре за здравето им.

Добре е Bifidobacterium infantis да се добавя ежедневно към храната на бебетата. Редовният прием на големи количества от тези полезни благотворни бактерии (1 милион до 1 милиард на ден) подсилва допълнително организма като подпомага храносмилателната система при борба с вредните и болестотворни бактерии.

Нашият личен опит с Бифидус Комплекс

На най-малкото ни бебе, Яна, която вече е на повече от 6 месеца, започнахме да даваме Бифидус Комплекс още от втората седмица след раждането - отначало съвсем малка част от капсулата и за около месец увеличихме до 1 капсула дневно. Прахчето от капсулата разтваряме в чаена лъжичка с малко мляко и го даваме преди хранене.

Резултатите са повече от добри - Яна не е имала никакви проблеми с колики!


Можете да прочетете повече за Бифидус Комплекс на АкваСорс тук:

Пробиотик Бифидус Комплекс с водорасли АФА от АкваСорс

Пробиотик Бифидус Комплекс с водорасли АФА от АкваСорс

Лактобацилус Бифидус (Lactobacillus Bifidus, Bifidobacteria) е благотворна бактерия, която е нормален обитател на дебелото черво в човешкия организъм. Тя подобрява храносмилането и усвояването на белтъците и мазнините, подпомага задържането на минерали като фосфор, калций и желязо в организма, премахва запека, подпомага изчистването на червата и възстановяването на черния дроб и намалява нивото на вредния холестерол.


Ако имате въпроси относно приложенията и закупуването на продуктите на АкваСорс - свържете се с мен!

Приложения на продуктите на АкваСорс

Продуктите на АкваСорс (AquaSource) могат да бъдат използвани за хранителна профилактика при:

Тук са изброени само някои от приложенията на продуктите на АкваСорс.

Ако имате въпроси относно приложенията и закупуването на продуктите на АкваСорс - свържете се с мен!